INGREDIENTE:

 

Pentru aluat:

  • 1/4 cană zahăr granulat
  • 1/4 cană unt topit
  • 1/4 linguriță de sare
  • 1 ou
  • 50g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1/2 cană lapte călduț
  • 2 căni de făină
  • 2 lingurițe extract de vanilie

 

Pentru topping:

  • 1 cană de unt topit
  • 2/3 cană de făină
  • 1 cană de zahăr
  • 2 ouă mari
  • 4 linguri de lapte
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 50g pachet zahăr pudră pentru ornat

 

PASI:

 

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăsm să se activeze 5-10 minute.
  • În vasul unui mixer amestecăm zahărul, untul și sarea la viteză mică până la omogenizare, după care adăugăm și oul.
  • În acest amestec adăugăm făina, amestecul de drojdie, vanilia și laptele și mixăm aproximativ 3 minute.
  • Scoatem aluatul și îl frământăm aproximativ 2 minute, după care îl lăsăm la odihnă într-un bol acoperit cu folie de plastic timp de o oră.
  • Între timp, pregatim toppingul. În vasul unui mixer amestecăm untul până devine ușor cremos, aproximativ 2 minute la viteză medie.
  • Adăugăm făina, ouăle și zahărul și continuăm să amestecăm până ce acestea se combină complet.
  • Urmează să adăugăm laptele, câte o lingură pe rând și vanilia la sfârșit.
  • Pregătim o tavă rotundă în care așezăm hârtie de copt unde vom pune aluatul care a stat la odihnă.
  • Întindem toppingul uniform pe aluat folosind o lingură și îl lăsăm 20 de minute la odihnă înainte de coacere.
  • Preîncălzim cuptorul la 180 °C și lăsăm la copt aproximativ 30 de minute.
  • După coacere, așteptăm să se răcească înainte de servire și presărăm zahăr pudră pe întreaga suprafață.