INGREDIENTE:

 

Pentru aluat:

  • 250g făină
  • 1/2 linguriță de sare
  • 2 linguri de zahăr granulat
  • 25g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 2 ouă
  • 3 gălbenușuri
  • 10 linguri unt topit

 

Pentru umplutură:

  • 6 gălbenușuri de ou
  •  1/3 cană de zahăr granulat
  •  1 lămâie
  •  1 cană de frișcă

 

PASI:

 

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăsm să se activeze 5-10 minute.
  • Într-un vas separat adăugăm amestecul de drojdie, sarea, făina și zahărul și amestecăm până ce se uniformizează.
  • Adăugăm ouăle treptat și gălbenușurile și amestecăm aproximativ 5 minute până când aluatul începe să se îndeparteze de vas și nu mai este lipicios.
  • Urmează sa adăugăm untul treptat până ce acesta se incorporează în aluat, aproximativ 2-3 minute.
  • Punem întreg rezultatul într-un bol, îl acoperim cu folie de plastic și lăsăm la odihnă aproximativ o oră.
  • După odihnă, frământăm aluatul și îl divizăm în două părți egale.
  • Folosim una dintre bucăți și o modelăm în formă de disc uniform, apoi procedăm la fel și cu următoarea.
  • Așezăm o folie de plastic peste formele obținute și le lăsăm la odihnă încă 25 de minute.
  • Pentru crema de lămâie, amestecăm gălbenușurile, zahărul, lămâia feliată mărunt cu tot cu suc și frișcă și lăsăm 20 de minute la frigider.
  • După ce discurile au crescut, îl înțepăm pe cel care va sta la bază cu o furculiță pe toata suprafața lui.
  • Ungem marginea ambelor cercuri de aluat cu gălbenuș de ou și presărăm zahăr pe suprafața celui de la bază.
  • Așezăm crema peste primul disc uniform după care îl așezăm pe următorul deasupra.
  • Punem tarta în tavă folosind hârtie de copt și lăsăm în cuptor 25-30 de minute la 180 ° C.
  • După răcire, putem presăra zahăr pudră peste tarta de lămâie!