INGREDIENTE:

 

Pentru aluat:

  • 3 căni de făină
  • 1 linguriță de sare
  • 2 lingurițe zahăr alb sau brun
  • 1 cană de lapte cald
  • 25g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 50g unt topit

 

Pentru umplutură:

  • 50g căpșune feliate
  • 1 cană de zahăr
  • ¼ cană de apă
  • 50g mascarpone

 

PASI:

 

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
  • Peste amestecul de drojdie adăugăm laptele, făina, sarea și zahărul și amestecăm până când aluatul devine omogen.
  • Treptat adăugăm untul și frământăm aluatul aproximativ 10 minute.
  • Punem aluatul într-un bol uns cu ulei, îl acoperim cu o folie de plastic sau prosop de bucătărie și îl lăsăm la odihnă aproximativ 30 de minute.
  • Între timp, combinăm ingredientele pentru umplutură într-un bol și le amestecăm până se uniformizează.
  • După ce aluatul a crescut, îl stropim cu ulei și îl întindem manual pe toata suprafața.
  • Adăugăm umplutura uniform și începem sa rulăm aluatul de aproximativ 4 ori, după care lăsăm la odihnă alte 30 de minute.
  • Înainte de coacere, folosim un cuțit pentru a face cruste pe lățimea ștrudelului, pastrând o distanță de 2-3 cm între ele.
  • Ungem ștrudelul cu gălbenuș de ou și îl băgăm la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 25-30 de minute.
  • După coacere, presărăm zahăr pudră pe suprafața ștrudelului și îl putem servi imediat!