INGREDIENTE:

 

Pentru aluat:

  • 15g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 3 căni de făină universală
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 3/4 linguriță de sare
  • 15g zahăr granulat

Pentru topping:

  • 10g praf de usturoi
  • piper măcinat și sare de mare, după gust
  • 1/4 cană (60g) unt nesărat, topit
  • 1 cană (115g) brânză mărunțită (cheddar sau mozarella)

 

PAȘI:

 

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5 minute.
  • Într-un castron mare combinăm drojdia activată cu făina, uleiul de măsline, sarea și zahărul și amestecăm manual cu o lingură de lemn timp de 3 minute.
  • Odată ce toate ingredientele sunt amestecate, frământăm aluatul 6-7 minute cu mâna sau cu cârligul de aluat la viteză mică-medie până când aluatul devine neted și elastic.
  • Dacă aluatul este prea umed, adăugăm până la 1/4 cană de făină în timp ce frământăm.
  • Modelăm aluatul într-o bilă și îl așezăm într-un castron mare uns cu puțin ulei, după care îl acoperim cu folie de plastic și îl lăsăm la odihnă 1 oră și 20 de minute, până își dublează volumul.
  • După odihnă, împărțim aluatul în două și modelăm fiecare jumătate într-o bilă pe care o lăsăm să se odihnească în două boluri separate ușor acoperite timp de 10 minute.
  • Opțional, putem îngheța una dintre bilele de aluat în acest moment pentru a le utiliza ulterior.
  • Preîncălzim cuptorul la 190°C.
  • Rulăm fiecare bilă de aluat într-un dreptunghi de 7 × 10 cm pe o suprafață ușor presărată cu făină.
  • Ungem fiecare dreptunghi de aluat cu unt și presărăm pe suprafața sa praful de usturoi, piperul măcinat și sarea de mare, după gust, după care acoperim cu brânza rasă.
  • Folosind un cuțit sau un tăietor de pizza foarte ascuțit, tăiem dreptunghiurile în benzi lungi de aproximativ 1,5 cm lățime.
  • Coacem timp de 13-15 minute după care le putem servi simple sau cu sosul preferat!