INGREDIENTE:

 

Pentru aluat:

  • 2 căni de făină
  • 25g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 3 linguri de zahăr granulat
  • 1 lingură de sare
  • ½ cană apă
  • ¼ cană lapte
  • 2 linguri unt
  • 1 ou mare

 

Pentru umplutură:

  • 2 linguri de unt topit
  • 2 banane mici
  • 1½ lingură scorțișoară măcinată
  • ¼ cană zahăr granulat

 

Pentru glazură:

  • 1 cană zahăr pudră
  • 1 lingură de extract de vanilie
  • 1 lingură de smântână slabă

 

PAȘI:

 

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
  • Pentru aluat combinăm într-un bol o cană de făină, zahărul, sarea, drojdia și amestecăm până obținem un aluat omogen.
  • Încălzim apa, laptele și untul împreună la cuptorul cu microunde până când untul s-a topit și amestecul este cald, dar nu foarte fierbinte, aproximativ 1-2 minute.
  • Amestecăm rezultatul cu prima combinație de făină, zahăr și drojdie din bol și adăugăm oul.
  • Treptat adăugăm și cealaltă cană de făină, până când aluatul este moale și elastic.
  • Pe o suprafață plată frământăm aluatul timp de aproximativ 5-6 minute, după care îl lăsăm la odihnă aproximativ 30 de minute.
  • Pentru umplutură întindem aluatul într-o tavă dreptunghiulară și îl ungem pe întreaga suprafață cu unt, după care presărăm uniform scorțișoara măcinată alaturi de zahărul granulat.
  • Urmează să adăugăm cele două banane tăiate în cubulețe mărunte, după care rulăm rezultatul și îl divizăm în bucăți egale pe care le așezăm una câte una într-o tavă rotundă sau dreptunghiulară, după preferințe.
  • Acoperim rulourile cu folie de aluminiu și le lăsăm să crească aproximativ 60 de minute.
  • După ce rulourile și-au dublat dimeniunea, preîncălzim cuptorul la 180°C și le coacem timp de 25-30 de minute, până capătă o culaore aurie.
  • Pentru glazură amestecăm zahărul, extractul de vanilie și smântâna până se omogenizează și o așezăm peste rulouri după ce acestea se răcesc. Poftă bună!