INGREDIENTE:

 

  • 360 g cireșe
  • 25 g cireșe uscate tăiate mărunt
  • 1 linguriță jumătate făină tapioca
  • ¼ linguriță scorțișoară
  • 1/8 linguriță nucșoară măcinată
  • 520 g făină
  • 65 zahăr granulat
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 5 g sare
  • 250 ml lapte
  • 75 g unt
  • 60 g smântână
  • 2 ouă
  • 15 g alune tocate mărunt
  • Esență vanilie
  • Alune de decorat

 

PAȘI:

 

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
  • Într-un vas mic amestecăm cireșele, făina tapioca, scorțișoara și nucșoara. Gătim la foc mediu amestecând constant, 5 minute. Adăugăm extractul de migdale. Transferăm amestecul într-un bol mic și lăsăm să se răcească complet.
  • În vasul unui mixer amestecăm 125 g de făină, zahărul, drojdia și sarea la viteză medie-mică. Într-un vas încălzim laptele și untul la foc mediu până se topește.
  • Adăugăm amestecul de lapte peste cel de făină și mixăm la viteză medie 2 minute. Adăugăm smântâna, un ou, coaja de lămâie și extractul de vanilie. Mixăm în continuare la viteză mică, integrând treptat restul de făină.
  • Mixăm aluatul la viteză medie, până aluatul devine moale, elastiv,c timp de 6-8 minute. Apoi, îl ungem cu ulei, îl punem într-un bol, îl acoperim și îl lăsăm într-un loc cald la crescut, 45 de minute – o oră sau până își dublează dimensiunea.
  • Preîncălzim cuptorul la 200 grade. În acest timp, întindem aluatul cu ajutorul unui făcăleț. Întindem amestecul de cireșe pe aluat și presărăm uniform migdalele tocate. Într-un bol mic, batem 1 ou bine.
  • Îndoim aluatul și îl tăiem în 16 benzi lungi. Le răsucim pe fiecare de 3-4 ori. Rulourile le ungem cu ou bătut și le așezăm pe o tavă. Le acoperim și le lăsăsm la crescut 30 de minute – o oră. Periem din nou rulourile cu ou bătut și le presărăm cu migdale.
  • Le punem la copt, 12-15 minute sau până se rumenesc și devin aurii. Le servim calde.
  • Poftă bună!