INGREDIENTE:

 

Pentru aluat:

  • 1/2 cană de lapte
  • 1/2 cană de ulei vegetal
  • 1/2 cană de zahăr granulat
  • 20g drojdie proapătă Secretul Bunicii
  • 3 căni de făină albă

 

Pentru umplutură:

  • 1 lingură scorțișoară măcinată
  • ½ lingură ghimbir măcinat
  • 1 lingură nucșoară măcinată
  • 1 cană piure de dovleac

 

Pentru glazură:

  • 200g cremă de brânză
  • 150g zahăr pudră
  • 200g unt
  • ½ linguriță de sare
  • 50ml lapte rece

 

PAȘI:

 

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăsm să se activeze 5-10 minute.
  • Într-o cratiță mare combinăm laptele, uleiul vegetal și zahărul granulat și încălzim la foc mic aproximativ 5 minute.
  • Luăm cratița de pe foc și lăsăm amestecul să se răcească până devine călduț.
  • Adăugăm amestecul de drojdie și făina și amestecăm până se combină perfect.
  • După ce aluatul devine omogen, îl acoperim și îl lăsăm la odihnă aproximativ o oră.
  • Așezăm aluatul pe o suprafață făinoasă și îl frământăm până capătă forma unui dreptunghi.
  • Pentru umplutură, ungem aluatul mai întâi cu untul topit, apoi cu piureul de dovleac și presărăm uniform pe întreaga suprafață scorțișoara, ghimbirul și nucșoara.
  • Rulăm aluatul și îl divizăm în bucăți egale pe care le așezăm una lângă alta într-o tavă rotundă acoperită cu hârtie de copt și lăsăm la odihnă alte 20 de minute înainte de coacere.
  • Între timp pregătim glazura amestecând cremă de brânză, zahăr pudră, lapte, unt și sare în vasul unui mixer până ce crema devine pufoasă. După ce glazura este gata, o lăsăm la frigider până ce rulourile se vor răci.
  • Preîncălzim cuptorul la 190°C și lăsăm rulourile aproximativ 15-18 minute.
  • După coacere și răcire, adăugăm glazura uniform pe întreaga suprafață folosind o lingură. Poftă bună!