Pentru aluat:

  • 50 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 ¼ cană apă caldă
  • 4 ¾ căni făină
  • ¾ cană zahăr brun
  • 1 pachet unt
  • 3 ouă

Pentru  umplere:

  • 230 g cremă de brânză
  • 50 g unt la temperatura camerei
  • 1/3 cană + 2 lingurițe de zahăr brun
  • ½ cană gem de afine
  • 2/3 căni fulgi de ciocolată albă
  • 1 ¼ cană afine

Pentru glazură:

  • 2 căni zahăr pudră
  • 2-3 linguri lapte
  • ½ lingură vanilie
  • ½ lingură gem de afine

 

PAȘI:

 

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Buncii în puțin lapte călduț și o lăsăm să se activeze 5 – 10 minute.
  • Într-un bol mare amestecăm drojdia cu apa, 1 ½ cană făină și o lingură de zahăr. Se amestecă până se combină, apoi o acoperim bolul cu folie de plastic și lăsăm la ccrescu 35 de minute.
  • Într-un alt bol batem untul cu zahărul brun, adăugăm ouăle. Cu ajutorul unei spatule, integrăm bine amestecul de unt în aluat și continuăm să mixăm. Adăugăm restul de 3 ¼ căni făină și amestrecăm bine până aluatul se îmbină.
  • Aluatul format îl frământăm pe o suprafață ușor presărată cu puțină făină timp de 5 minute sau până devine elastic și neted. Punem aluatul într-un bol, îl ungem cu puțin ulei de măsline, îl acoperim cu o folie de plastic și îl lăsăm să se ridice la loc cald aproximativ 50 de minute sau până își dublează dimensiunea.
  • Într-un bol amestecăm crema de brânză, untul, dulceața de afine și zahărl brun.
  • Aluatul crescut îl întindem cu ajutorul unui făcăleț. Îndindem crema uniform pe deasupra, presărăm fulgi de ciocolată albă și afinele. Rulăm complet aluatul într-un dreptunghi, după care îl feliem. Punem prăjiturile pe o tavă, le acoperim cu un prosop și le lăsăm la crescut 30-40 de minute.
  • Între timp preîncălzim cuptorul și pregătim glazura. Amestecăm zahărul pudră, laptele, vanilia și gemul de afine, până devine o cremă netedă. Dacă e nevoie mai adăugăm o lingură două de lapte.
  • Punem rulourile la cuptor și le lăsăm la copt 20-22 de minute sau până se rumenesc și devin aurii.
  • Poftă bună!