INGREDIENTE:

 

Pentru aluat:

  • 2 căni de făină
  • 25g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • ½ cană de zahăr
  • ½ lingură sare
  • 1 lingură de coajă rasă de lămâie
  • ½ cană de lapte călduț
  • ¼ cană de apă călduță
  • ¼ cană de unt topit la temperature cemerei
  • 2 lingurițe de suc proaspăt de lămâie
  • 1 ou
  • 1 linguiță esență de vanilie

 

Pentru umplutură:

  • 200g cremă de brânză
  • ¼ cană zahăr
  • 1 ou
  • 1 lingură de coajă proaspătă de lămâie
  • 1 lingură de suc proaspăt de lămâie

 

PAȘI:

 

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
  • În vasul unui mixer combinăm 1½ cană de făină, zahărul, sarea, coaja de lămâie și drojdia și amestecăm până se omogenizează.
  • Urmează să adăugăm treptat laptele, apa, untul, sucul de lămâie, oul, esența de vanilie și făina rămasă.
  • După ce toate ingredientele au fost adăugate și amestecul a devenit omogen, turnăm amestecul într-o tigaie unsă cu ulei.
  • Combinăm crema de brânză și zahărul pentru umplere. Adăugăm treptat oul, coaja de lâmâie rasă și sucul de lâmâie și batem până amestecul devine cremos.
  • Turnăm crema peste blatul de prăjitură și o întindem uniform cu ajutorul unui cuțit.
  • Acoperim cu folie de plastic și lăsăm la odihnă aproximativ 30 de minute.
  • Preîncălzim cuptorul la 180°C și coacem timp de 20 de minute.
  • După coacere, scoatem prăjitura din cuptor și o lăsăm să se răcească complet înainte de servire.