Cine s-ar fi gândit că fulgii de cartofi șu mărul sunt așa delicioase împreunate, dacă le combinăm bine? Am găsit soluția: un super aluat dulceag cu fulgi de cartofi și o umplutură de măr ras.

Nici nu știm să vă spunem dacă plăcințica asta delicioasă ne duce cu gândul la gustul copilăriei sau la unul din preparatele noi, moderne, care ne îmbie zilele acestea. Dar, știți ceva? Nici nu contează. Gustul e minunat, prepararea nu e grea deloc, așa că nu aveți nicio scuză să nu o pregătiți.

Ingrediente pentru aluat:

  • 1kg făină albă
  • 490g apă
  • 60g fulgi de cartofi
  • 30g unt
  • 15g sare
  • 40g zahăr
  • 25g drojdie proaspătă Secretul Bunicii

Ingrediente pentru umplutură:

  • 150g zahăr pudră
  • 300g pesmet
  • 5g scorțișoară
  • 500g măr ras

Pe scurt, amestecăm toate ingredientele pentru aluat, le frământăm bine și lăsăm biluța de aluat la odihnit, timp în care avem timp să preparăm bunătate de umplutură. Facem multe biluțe de aluat, le umplem cu măr și le înghesuim în tava de copt.

Rezultatul? Minunat! Încercați și voi rețeta și spuneți-ne cum a ieșit.