INGREDIENTE:

 

Pentru aluat:

  • ¾ cană cu apă călduță
  • ½ linguriță sare
  • 10g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 2 căni de făină albă

Pentru umplutură:

  • 1 cană de roșii cubulețe
  • 1 cană de sos de roșii
  • 1 lingură de condimente italiene
  • 1 linguriță praf de usturoi
  • 1 linguriță pudră de ceapă
  • ½ linguriță de sare
  • ¼ linguriță de piper
  • 50g brânză mozzarella, mărunțită
  • 10 felii de salam feliat
  • 1 ou, bătut

 

PAȘI:

 

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5 minute.
  • Într-un castron mediu, amestecăm apa, sarea și drojdia.
  • Adăugăm treptat făina până se încorporează în întregime.
  • Frământăm de câteva ori aluatul în castron cu mâinile, pentru a ne asigura că făina este amestecată corespunzător.
  • Acoperim vasul și lăsăm aluatul să stea la odihnă timp de 1-2 ore până se dublează.
  • Preîncălzim cuptorul la 200°C și pregătim o tavă acoperită cu folie de copt.
  • Întindem aluatul într-un dreptunghi mare cu ajutorul făcălețului, aproximativ cât lungimea foii de copt.
  • Într-un castron mediu, amestecăm roșiile cubulețe cu lingura de condimente italiene, usturoiul praf, pudra de ceapă, sarea și piperul.
  • Urmează să întindem cana de sos de roșii peste aluat.
  • Presărăm brânza deasupra sosului, apoi distribuim uniform feliile de salam pe întreaga suprafață.
  • După ce am așezat toppingul, rulăm marginile aluatului spre centru cu ajutorul foliei de copt de sub aluat.
  • Pentru a nu se desface la coacere, este recomandat să ungem marginile aluatului cu gălbenuș de ou înainte de rulare.
  • Folosind un cuțit ascuțit, crustăm suprafața aluatului rulat aproximativ la fiecare 1-2 centimetri.
  • Urmează să ungem suprafața aluatului cu oul bătut înainte de coacere.
  • Lăsăm la cuptor aproximativ 10 minute la 200°C, după care reducem temperatura la 180°C pentru încă 10-15 minute până când aluatul devine auriu.
  • După coacere, lăsăm pizza stromboli să se răcească cel puțin 10 minute înainte de tăiere și servire.