INGREDIENTE:

 

Pentru aluat

  • 5 căni de făină albă
  • 1½ linguriță de sare
  • 1 linguriță praf de ceapă
  • ¾ lingurițe pudră de usturoi
  • 1 lingură ierburi italiene uscate
  • 1 lingură de zahăr
  • 15g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1½ cană de lapte călduț
  • ¼ cană unt înmuiat
  • 2 ouă

Pentru topping

  • 2 căni de sos de roșii
  • 100g șuncă tocată sau feliată
  • 4 căni de brânză cheddar
  • 50g cubulețe de ananas

 

PAȘI:

 

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5 minute.
  • Într-un castron mare combinăm făina, sarea, praful de ceapă, pudra de usturoi, ierburile, zahărul și drojdia și amestecăm până se omogenizează.
  • Într-un castron separat combinăm laptele, untul și ouăle.
  • Turnăm ingredientele umede peste cele uscate și amestecăm până când totul se omogenizează și obținem un aluat ușor umed.
  • Întindem aluatul pe o suprafață presărată cu făină și frământăm manual timp de aproximativ 5-6 minute sau până când aluatul devine neted și elastic.
  • Așezăm aluatul într-un alt castron ușor uns cu ulei și lăsăm la odihnă aproximativ 30 de minute, până ce își dublează mărimea.
  • După creștere așezăm aluatul într-o tavă pătrată sau rotundă, după preferințe.
  • Odată ce aluatul este bine întins pe fundul tăvii, adăugăm unfirom sosul de roșii.
  • Presărăm brânza cheddar, după care adăugăm șunca și bucățile de ananas.
  • Preîncălzim cuptorul la 160°C și coacem pizza timp de 20 de minute.
  • Poftă bună!