INGREDIENTE:

 

Pentru aluatul de pizza:

  • 2 linguri de ulei vegetal
  • 15g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 3½ căni de făină albă
  • 1 lingură de zahăr alb
  • 1 linguriță de sare

 

Pentru topping:

  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 lingură de unt
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • ¼ cană de vin alb
  • 2 lingurițe de suc de lămâie
  • ¼ linguriță sare
  • 1 cană de brânză mozzarella mărunțită
  • 150g de creveți curățați
  • 20g pătrunjel tocat

 

PAȘI:

 

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăsm să se activeze 5-10 minute.
  • Mai departe, amestecăm într-un bol uleiul, amestecul de drojdie, ½ cană de făină, zahărul și sarea.
  • Adăugăm treptat restul făinei și amestecăm până când aluatul este ușor lipicios și elastic. Dacă este prea lipicios, adăugăm ¼ cană de făină suplimentară.
  • Frământăm aluatul pe o suprafață făinoasă timp de 5-7 minute.
  • Așezăm aluatul într-un vas uns cu ulei, îl acoperim și îl lăsăm la odihnă aproximativ 60-90 de minute.
  • Pentru topping, amestecăm uleiul și untul într-o tigaie la foc mic.
  • Odată ce amestecul a deveit fierbinte, adăugăm usturoiul și amestecăm încă 1 minut.
  • La sfârșit adăugăm vinul, sarea și sucul de lămâie.
  • După ce am dat formă rotundă aluatului de pizza, folosim o lingură pentru a distribui uniform sosul.
  • Adăugăm creveții și presărăm mozzarella peste toată suprafața.
  • Preîncălzim cuptorul la 180°C și lăsăm pizza aproximativ 12-15 minute. Poftă bună!