Este minunat ca atunci când mănânci o felie de pâine să descoperi bucățelele ușor croncante de nucă și aroma minunată a acestora, care se combină perfect cu o mulțime de preparate.
Ingrediente:

  • 500 g făină albă
  • 7 g drojdie instant Secretul Bunicii
  • 50 g miez de nucă
  • 10 g sare
  • 260 ml apă

Ce avem de făcut? Adăugăm într-un bol făina, sarea și drojdia instant Secretul Bunicii, plus apa. Le amestecăm și le frământăm până aluatul devine fin și elastic. Adăugăm miezul de nucă și continuăm frământarea, pentru ca acesta să ajungă peste tot prin aluat.

Lăsăm aluatul să dospească 10 minute, îl porționăm în în gramajul dorit, dăm bucăților formă rotundă și iar îl lăsăm puțin la odihnit.

Dăm aluatului forma finală dorită, fie rotundă, fie de franzelă, apoi îl pudrăm cu puțină făină, îl crestăm și lăsăm să se coacă în cuptorul preîncălzit la 240° pentru 19 minute.

Vei obține o pâinică foarte sănătoasă și foarte gustoasă pe care vei dori să o mai pregătești iar și iar.