INGREDINETE:

 

Pentru aluat:

  • 50 g drojdie proaspătă Secretul Buncii
  • 1 lingură zahăr
  • 1 cană apă călduță
  • 1 cană lapte temperatura camerei
  • ¼ cană zahăr
  • 2 lingurițe unt
  • 5-6 căni făină

Pentru umplutură:

  • 4 lingurițe de unt topit
  • 3 căței de usturoi tocat
  • 180 g brânză cheddar tăiată
  • Rozmarin tocat mărunt

 

PAȘI:

 

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță, alături de o lingură de zahăr și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
  • Amestecăm laptele, drojdia, zahărul, untul și 3 căni de făină. Mixăm până devine neted, în jur de 3 minute. Continuăm să adăugăm suficientă făină până se formează un aluat neted, care nu se mai lipește de părțile laterale ale bolului.
  • Îl frământăm 5-7 minute, apoi îl așezăm într-un bol uns cu ulei și îl lăsăm la crescut aproximativ o oră sau până își dublează dimensiunea.
  • Întindem aluatul cu ajutorul unui făcăleț. Amestecăm untul cu usturoiul și îl întindem unifform peste aluat. Apoi, presărăm brânza și rozmarinul. Rulăm aluatul și tăiem 5 benzi pe partea superiară a pâinii.
  • Punem în tavă, acoperim cu un prosop curat și îl lăsăm la crescut 40 de minute, timp în care preîncălzim cuptorul la 180 grade.
  • Punem pâinea la copt, o lăsăm 35-40 de minute și este gata de servit!
  • Poftă bună!