INGREDIENTE:

Pentru aluat:

  • un ou
  • 25g drojdie proaspătă Secretul Buncii
  • 500g de faina
  • 250g de zahăr
  • 100ml de ulei
  • 250ml de lapte
  • două linguri cu vârf de cacao

Pentru topping:

  • 100g fistic mărunțit
  • 50g ciocolată amăruie

 

PAȘI:

 

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
  • Într-un bol mare amestecăm făina, drojdia și zaharul și adăugăm încet uleiul până obținem un amestec omogen.
  • Urmează să adăugăm laptele treptat până se incorporează complet în aluat.
  • Acoperim rezultatul cu o folie transparentă și lăsăm la odihnă timp de 30 de minute.
  • Preîncălzim cuptorul la 180°C, așezăm aluatul într-o tavă dreptunghiulară și lăsăm la copt timp de 30 de minute.
  • Pentru topping punem bucățile de ciocolată amăruie într-un recipient deasupra unui vas cu apă lăsat la fiert câteva minute, până când ciocolata se topește complet.
  • După răcire folosim o pungă găurită în vârf în care turnăm ciocolata și o lăsăm să curgă uniform pe suprafața negreselor la temperatura camerei după care presărăm fisticul măcinat pe întreaga lor suprafață.
  • Opțional putem servi acest desert cu înghețata de vanilie!