Aluaturile cu scorțișoară sunt pur și simplu delicioase. Și, dacă mai adăugăm și o dulceață gustoasă, preparatul final este de-a dreptul divin. Învață și tu cum să faci un desert apetisant, urmând rețeta noastră video, pas cu pas. Uite de ce ai nevoie:

Ingrediente:

  • 500 g făină albă
  • 7 g drojdie instant Secretul Bunicii
  • 30 g zahăr
  • 10 g scorțișoară
  • 10 g sare
  • 90 g ou
  • 30 g unt
  • 230 ml lapte
  • dulceață de mere

Ce avem de făcut? Adăugăm toate ingredientele uscate într-un bol: făina, sarea, zahărul și drojdia instant Secretul Bunicii, plus untul și laptele. Le amestecăm și le frământăm până aluatul devine fin și elastic.

Lăsăm aluatul să dospească 10 minute, îl porționăm în trei părți egale, le dăm formă de biluțe și iar îț lăsăm puțin la odihnit.

Întindem fiecare bucată de aluat într-o foaie subțire, lw ungem cu amestecul de dulceață și scorțoșoară, le rulăm, le tăiem și le modelăm, le ungem cu ou, apoi le lăsăm să se coacă în cuptorul preîncălzit la 220° pentru 18 minute.

Vei obține un aluat homemade pufos și bogat în arome, care se îmbină perfect cu scorțișoara și savoarea fructată a merelor din dulceață. Ce mai stai? Apucă-te acum de treabă și pregătește acest desert perfect, pentru că e mult mai simplu decât crezi, iar rezultatul este excepțional.