Încearcă o rețetă de pâinică dulceagă, absolut delicioasă de care și tu te vei îndrăgosti. O combinație de cereale cu miere și stafide, dar și condimente precum coriandru și anason care te va cuceri, la fel ca și pe noi.

Ingrediente:

  • 870g făină albă
  • 100g făină de secară
  • 25g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 40g ulei
  • 30g cacao
  • 10g sare
  • 50g miere
  • 100g stafide
  • 30g anason și coriandru

Dacă reușim să depășim ideea unui aluat obișnuit de pâine, ne putem juca în sute de moduri. Acum noi l-am aromat cu pulbere de cacao și condimente puternice, care oferă o combinație total neașteptată, dar extrem de plăcută. Așadar, am obținut un aluat dulceag, pufos, dar dens, cu arome care surescită toate papilele gustative.

Dacă până acum mierea, stafidele și cacaua erau ingrediente pe care le întâlneam cel mai des în deserturi, de data aceasta se potrivesc minunat în rețeta pentru Karelia! Cine s-ar fi gândit că o astfel de combinație de ingrediente ar putea duce la o delicatesă atât de savuroasă? Desigur, tututor ne placea pâinea pe care o cocea bunica, al carei miros era cu adevarat fermecator și pe care o asteptam cu nerabdare de fiecare dată. Dar aici nu replicăm întocmai aroma pâinicii din copilărie, dar putem veni cu o rețetă nouă, neașteptată al cărei rezultat este absolut delicios.

De ce nu îl încerci și tu?

Rețeta nu este grea deloc, dar preparatul final, însăși prin gustul său, este extrem de complex. Perfectă pentru mic dejun sau pentru o gustare care să îți aducă zâmbetul și energia, bogată în vitamine și fibre, această pâinică poate fi consumată ca atare sau unsă cu unt, nutella, dulcețuri și nu numai.

Și încă ceva – prăjită, este absolut minunată.

Urmărește rețeta video pas cu pas și pregătește și tu o pâine karelia chiar azi.