INGREDIENTE:

 

Pentru aluat:

  • 3 căni făină
  • 1 cană apă caldă
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 linguriță ulei
  • 1 lingură sare
  • 1 lingură zahăr
  • Ulei pentru prăjit

Pentru glazură:

  • 1 cană zahăr pudră
  • 3 linguriță Nutella
  • 4 lingurițe de frișcă sau lapte
  • Un praf de sare

 

PAȘI:

 

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduț și o lăsăm să se activeze timp de 5-10 minute.
  • Într-un bol mare amestecăm apa caldă, drojdia, zahărul, puțin ulei și sare. Adăugăm puțin câte puțin 2 căni jumătate de făină. Amestecăm bine cu mâna timp de 5 minute, până se integrează făina.
  • Adăugăm făina rămasă și amestecăm pentru a obține un aluat moale și pufos. Îl formăm într-o bilă, îl ungem cu ulei, îl acoperim cu un prosop și îl lăsăm la crescut o oră sau până când își dublează dimensiunea.
  • Împărțim aluatul crescut în jumătate. Punem uleiul la încălzit. Întindem aluatul, tăiem gogoșile. Le punem în uleiul încins și le gătim aproximativ 1 minut pe fiecare parte până se rumenesc. Folosind o lingură, scoatem gogoșile. Cât timp se răcesc gogoșile facem glazura.
  • Într-un bol amestecăm Nutella, frișca/laptele, zahărul pudră și praful de sare până devine neted.
  • Scufundăm fiecare gogoașă în glazură și servim cu plăcere.
  • Poftă bună!