INGREDIENTE:

 

Pentru aluat:

  • un pachet de drojdie proapătă Secretul Bunicii
  • un pachet de unt
  • o cană de lapte călduț
  • 2 lingurițe de sare
  • 3 ouă
  • 100g zahăr brun
  • 500g făină

Pentru glazură:

  • 30g unt topit
  • 120g zahăr pudră
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri de lapte
  • 100g alune măcinate

 

PAȘI:

 

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
  • Topim untul într-o cratiță la foc mic și amestecăm constant până ce devine limpede, aproximativ 6 minute, după care îl lăsăm să se răcească.
  • Peste unt adăugăm drojdia, zahărul brun, laptele, sarea și ouăle și le amestecăm până se omogenizează.
  • Umrează să adăugăm făina și să amestecăm cu o lingură de lemn până cand aceasta se incoroprează.
  • Acoperim cu o folie de plastic și lăsăm aluatul la odihnă aproximativ două ore.
  • După creștere frământăm și întindem aluatul pe o suprafață plată și folosim un pahar pentru a decupa forme rotunde pentru gogoși.
  • După ce dăm formă gogoșilor, le lăsăm la odihnă alte 45 de minute pentru a se dubla în volum.
  • Între timp ne ocupăm de compoziția pentru glazură. Topim untul la foc mic și adăugăm treptat restul ingredientelor, după care lăsăm glazura să se răcească.
  • Preâncălzim cuptorul la 180°C și aliniem pe folia de copt gogoșile care au stat la dospit.
  • Coacem aproximativ 25 de minute, până ce gogoșile capătă o culoare maronie.
  • După coacere și răcire luăm fiecare gogoașă, o înmuiem în glazura pregătită și presărăm alunele măcinate pe fiecare în parte.