INGREDIENTE:

  • două căni de făină
  • 25g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 linguriță de cafea
  • ½ cană de lapte călduț
  • ¼ cană de unt topit
  • ½ lingură de sare

Topping:

  • ½ lingură cafea pulbere
  • ½ cană de zahăr pudră
  • 1 lingură pudră de cacao
  • 1 lingură de scorțișoară

 

PAȘI:

 

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
  • Peste amestecul de drojdie adăugăm făina, zahărul, cafeaua, laptele, untul și sarea și mixăm până obținem un aluat moale și elastic.
  • Frământăm aluatul prin medtoda împingerii și folosim puțină făină pentru a-l împriedica să se lipească timp de 5-10 minute.
  • Punem aluatul într-un bol uns cu ulei și îl acoperim cu o folie de platic pentru a-l lăsa la odihnă 20 de minute.
  • După odihnă, divizăm aluatul în biluțe și le găurim în centru manual sau folosind un pahar pentru shot.
  • Pregătim o tavă dreptunghiulară peste care așezăm folie de copt unsă cu ulei.
  • Poziționăm fiecare gogoașă în tavă lăsând spațiu de minim 2 cm între ele, după care le lăsăm să crească alte 30 de minute.
  • După ce gogoșile au crescut în volum, folosim untul topit pentru a le unge suprafața și presărăm pe fiecare în parte amestecul de cafea, zahăr pudră, cacao și scorțișoară.
  • Preîncălzim cuptorul la 190 °C și coacem gogoșile aproximativ 30-40 de minute.