INGREDIENTE:

 

  • 250 ml apă
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 240-300 g făină
  • 1 linguriță sare grosierî
  • 1 lingură zahăr granulat
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 lingură de cimbru proaspăt
  • 150 g roșii cherry
  • Ulei de măsline și sare suplimentar

 

PAȘI:

 

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii alături de puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze timp de 5-10 minute.
  • Încălzim apa și uleiul de măsline până începe să aburească. Scoatem de pe foc și lăsăm să se răcească timp de aproximativ 5 minute.
  • Amestecăm o cană de făină, sarea, zahărul, drojdia și jumătate din cimbru proaspăt. Adăugăm amestecul de apă și mixăm până se formează un aluat.
  • Adăugăm restul de făină și amestecăm bine până devine neted și elastic. Mai frământăm 5-7 minute, apoi îl punem într-un bol uns în prealabil cu ulei și îl lăsăm la crescut, aproximativ o oră sau până își dublează dimensiunea.
  • Frământăm puțin aluatul pentru a îndepărta bulele de aer. Formăm aluatul într-un cerc gros, și punem într-o tigaie. Acoperim și lăsăm să crească încă 15 minute. Periem cu ulei de măsline și apăsăm roșiile în vârful aluatului, apoi presărăm cimbru și un praf de sare deaupra.
  • Coacem 20-25 de minute sau până se rumenesc. Servim cald.