INGREDIENTE:

 

  • 2 linguri de unt topit
  • 1 linguriță sare
  • 25g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 3 căni de făină
  • 1 ½ cană apă caldă
  • 1 lingură ulei de măsline

Topping:

  • 2 linguri unt topit
  • 1/2 linguriță sare
  • 30g praf de usturoi
  • 1 linguriță pătrunjel uscat
  • 1/3 cană parmezan

 

PASI:

 

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
  • Într-un bol amestecăm făina, amestecul de drojdie, sarea, untul și adăugăm o lingură de ulei de măsline.
  • Folosim o lingură de lemn și amestecăm în timp ce adăugăm treptat apa.
  • Punem aluatul într-un bol, îl acoperim cu o folie de plastic și îl lăsăm să crească timp de o oră, până își dublează volumul.
  • După odihnă, folosim un făcăleț și întindem aluatul, după care îl punem într-o tavă dreptunghiulară peste care așezăm hârtie de copt.
  • Opțional, putem folosi vârfurile degetelor și facem găuri pe toată suprafața aluatului, cu aproximativ 2cm distanță între ele.
  • Ungem partea superioară cu unt și presărăm uniform usturoiul, sarea, pătrunjelul și parmezanul.
  • Preîncălzim cuptorul la 180°C și lăsăm focaccia la copt aproximativ 25-30 de minute, până când capătă o culoare aurie.
  • După coacere, o putem tăia după preferințe în dreptunghiuri sau triunghiuri pentru servire.