INGREDIENTE:

 

  • 3/4 căni de făină alba
  • 25g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 lingură de zahăr
  • 3/4 lingurițe de sare
  • 1/2 linguriță piper negru măcinat
  • 1 linguriță pudră de usturoi
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 1 linguriță rozmarin uscat
  • ½ linguriță busuioc uscat
  • 1 cană apă caldă
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2 căni mozzarella
  • 6 felii de bacon mărunțite

 

PAȘI:

 

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze timp de 5-10 minute.
  • Într-un castron mare, amestecăm împreună făina, drojdia, zahărul, sarea, piperul, usturoiul praf, oregano, rozmarin și busuioc, după care adăugăm 2 linguri de ulei de măsline și apă caldă.
  • Când aluatul s-a omogenizat, îl așezăm pe o suprafață ușor făinată și îl frământăm până devine neted și elastic.
  • Așezăm aluatul într-un alt castron, îl acoperim cu folie de plastic și îl lăsăm la odihnă aproximativ 30 de minute.
  • Preîncălzim cuptorul la 170°C și ungem cu ulei o foaie de copt pe care o vom așeza în tavă.
  • Cu mâinile prăfuite de făină, presăm aluatul pe foaia de copt așezată în tava ovală sau pătrată, după preferințe, până când acesta capătă forma tăvii și devine complet plat pe suprafața ei.
  • Folosim o pensulă specială, ungem partea superioară a focacciei cu restul de 1 lingură de ulei de măsline și presarăm mai întâi bucățelele de bacon urmate de mozzarella.
  • Coacem la cuptorul preîncălzit timp de 20-25 de minute. Poftă bună!