Un aluat delicios, pufos, acompaniat de o dulceață care îț îmbracă într-o aromă dulce-acrișoară. Încearcă și tu acest desert de efect, simplu de făcut.

Ingrediente:

  • 500 g făină albă
  • 7 g drojdie instant Secretul Bunicii
  • 30 g zahăr
  • 10 g sare
  • 90 g ou
  • 30 g unt
  • 230 ml lapte
  • dulceață de vișine

Deserturile formate dintr-un aluat gustos și bine crescut, alături de o dulceață delicioasă fac parte din gustul cu care am crescut cu toții și niciodată nu ne vom sătura de ele.

Este momentul să înveți și tu cum să pregătești aceste floricele aspectuase și delicioase, cu rețeta noastră video, pas cu pas. Nu e nimic complicat, ba chiar e cu mult mai simplu decât pare, iar rezultatele sunt minunate

Adăugăm toate ingredientele uscate într-un bol: făina, sarea, zahărul și drojdia instant Secretul Bunicii, plus untul și laptele. Le amestecăm și le frământăm până aluatul devine fin și elastic.

Lăsăm aluatul să dospească 10 minute, îl porționăm în formă de biluțe și iar îț lăsăm puțin la odihnit.

Formăm florile, mai simplu decât crezi, le umplem centrul cu dulceață, le ungem petalele cu ou și le lăsăm să se coacă în cuptorul preîncălzit la 230° pentru 18 minute.

Gata! Atât de simplu și rapid! Poți pudra floricelele cu zahăr pudră acum și sunt gata de pus pe masă și savurat.