INGREDIENTE:

  • 4 căni de făină
  • 50g drojdie proaspătă Secretul Buncii
  • 5 linguri de zahăr
  • 1 linguriță de sare
  • 1 ½ căni de lapte
  • un borcan gem de afine
  • 1 pachet de unt
  • 3/4 cană afine proaspete sau congelate
  • 50g chipsuri de ciocolată albă
  • 2 gălbenușuri de ou

 

PAȘI:

 

  • Dizolvăm drodja proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
  • Combinăm făina, sarea și zahărul într-un bol mare și amestecăm cu o lingură de lemn pentru a distribui uniform totul.
  • Încălzim laptele câteva minute fără să fiarbă și adăugăm drojdia, făina, zahărul și sarea.
  • Amestecăm bine și lăsăm aluatul la odihnă aproximativ 2 ore.
  • Amestecăm untul în bolul unui mixer și adăugăm afinele treptat. Continuăm să amestecăm până când afinele sunt complet incorporate în unt.
  • După odihnă, întindem aluatul pe o suprafață plată și îi oferim o formă dreptunghiulară.
  • Decupăm aluatul în triunghiuri astfel încât să folosim toată suprafața aluatului.
  • Folosim amestecul de unt și afine și ungem fiecare triunghi începând de la bază, adăugând câte o linguriță de gem de afine pentru fiecare.
  • Adăugăm și chipsurile de ciocolată alba, fără a încărca prea mult conținutul.
  • Luăm fiecare triunghi și îl rulăm de la bază spre vârf.
  • Așezăm fiecare croissant în tavă pe hartia de copt și lăsăm alte 30 de minute la odihnă înainte de a le coace.
  • Dupa ce si-au dublat volumul, ungem croissantele cu cele doua gălbenusuri bătute și le lăsăm la cuptor aproximativ 20-25 de minute la 180°C.