O rețetă pentru un cozonac pufos, cu o varietate de arome care se îmbină absolut perfect.
Ingrediente:

  • 1 kg făină albă
  • 100 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 250 g zahăr
  • 60 g unt
  • 18 g sare
  • 450 ml lapte
  • arome (portocale, vanilie, rom)
  • 4 gălbenușuri
  • 584 g umplutură (nuci, stafide, portocale)

Cozonacii sunt un desert atat de gustos, încât putem spune că este o crimă să ne bucurăm de ei doar în preajma sărbătorilor. Și ție îți plac cozonacii? Te înțelegem perfect!

În timp ce te bucuri de prima felie de cozonac, te gândești la următoarea pe care o vei mânca. Când încerci cozonacul cu nuci, portocale și stafide, este foarte posibil să pierzi numărătoarea. Acesta este un cozonac cu un aluat absolut minunat și o umplutură ușor diferită, care îți va face fericite papilele gustative.

Pentru început, va trebui să amesteci ingredientele până cand vei obține un amestec omogen. Aceasta operație se continua până se va dezvolta glutenul. Aluatul obținut se lasă la odihnă, după care se împarte în bucăți de 250g.

După divizare, te poți juca cu aluatul rezultat transformându-l în bile rotunde pe care să le lași apoi la relaxat alte 10 minute. Umează ca sucitorul să intre in acțiune pentru a întinde bilele de aluat în care vom adăuga umplutura.

Stafidele, portocalele și nucile vor oferi un gust minunat cozonacului! Întinde umplutura uniform peste aluat și rulează-l până ce va căpăta forma unor franzele pe care să le împletești. În ultima etapă de relaxare, cozonacul nostru se va odihni 60-80 de minute înainte de a intra în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 40-50 de minute. Nu uita să îl unghi cu ou pe deasupra dacă vrei să obții un cozonac auriu și bine copt.

Urmează rețeta pas cu pas și arată-ne cum a ieșit!