INGREDIENTE:

 

Pentru aluat:

  • 3 căni făină de pâine, împărțite
  • ¼ cană zahăr granulat
  • 1 lingură de sare
  • 50 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 cană lapte integral călduț
  • 60 g unt topit și răcit ușor

Pentru umplere:

  • 55 grame ciocolată dulce tocată
  • 2 linguri de unt topit
  • 2 linguri zahăr pudră
  • ½ lingură pudră de cacao neîndulcită

 

PAȘI:

 

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
  • Adăugăm într-un vas 2 căni jumătate de făină, zahărul, sarea și amestecul de drojdie. Cu ajutorul unui mixer, amestecăm bine. Adăugăm laptele cald și untul topit. Batem la viteză mică, până aluatul începe să se îmbine.
  • Adăugăm treptat din făina rămasă și amestecăm la viteză mică pentru a se îmbina. Amestecăm până se formează un aluat moale. Mărim viteza, la medie-înaltă și batem aproximativ 6 minute. Aluatul trebuie să fie moale și să nu mai fie lipicios la atingere. Adăugăm cireșele și batem la viteză mică, până se amestecă bine.
  • Modelăm aluatul într-o bilă, o punem într-un bol uns și îl acoperim cu o folie de plastic. Așezăm la un loc cald și lăsăm la crescut pentru o oră sau până își dublează dimensiunea. Între timp, pregătim umplutura.
  • Adăugăm ciocolata și untul într-un vas mic, rezistent la căldură și așezăm peste o oală cu apă fierbinte. Amestecăm continuu până se topește complet și devine neted.
  • Îndepărtăm de la căldură, apoi amestecăm zahărul și pudra de cacao până se incorporează complet. Punem deoparte să se răcească, dar să rămână încă suficient de moale pentru a se răspândi.
  • Ungem o tigaeie cu unt, tranferăm aluartul, îl rotim într-un dreptunghi. Întindem umplutura de ciocolată uniform pe suprafață, lăsând marginile descoperite. Începând cu partea mai lungă, rotim aluatul.
  • Tăiem pe jumătate în lungime. Cu părțile tăiate orientate în sus, împletim jumătățile una peste alta pentru a crea o răsucire mare. Prindem capatele împreună. Transferăm cu grijă împletitura în tigaia pregătită și tragem capetele de dedesubt pentru a se potrivi.
  • Acoperim ușor cu o folie de plastic și o lăsăm la crescut o oră, până își dublează dimensiunea. Între timp preîncălzim cuptorul.
  • Coacem 25-30 de minute sau până se rumenește pe deasupra. Lăsăm să se răcească pe suport, 10 minute.
  • Poftă bună!