INGREDINETE:

 

Pentru aluat:

  • 1 cană apă caldă
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 linguriță de zahăr tos
  • 2 ¾ căni făină
  • 1 ½ lingură sare
  • 4 l apă
  • ¼ cană praf de copt

Pentru topping:

  • 1 ou mare
  • 1 lingură de apă
  • Sare de mare
  • Susan

 

PAȘI:

 

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăsm să se activeze 5-10 minute.
  • Amestecăm o cană de apă, drojdia și zahărul în vasul unui mixer. Mixăm separat făina și ½ lingură de sare de mare. Adăugăm amestecul de făină în cel de drojdie și mixăm la viteză mică, până se leagă aluatul. Apoi, creștem la medie și mai mixăm încă 3 minute.
  • Aluatul format îl modelăm într-o bilă, îl ungem cu ulei și îl lăsăm la crescut, la loc cald, pentru 40 de minute.
  • Împărțim aluatul în 8 bile egale, le punem pe o foaie de copt și le lăsăm și pe acestea la cresct pentu 20 de minute.
  • Preîncălzim cuptorul. Punem la fiert apa impreună cu praful de copt. Le scufundăm în apă și le gătim câte 30 de minute pe fiecare parte. Facem la fel pentru fiecare covrig.
  • Batem oul împreună cu apa și ungem covrigi cu ea, presărăm generos cu susan și sare, apoi le punem la copt 15-17 minute până se rumenesc pe deasupra
  • Poftă bună!