INGREDIENTE:

 

Pentru aluat:

  • 1 cană apă caldă
  • 1 linguriță sare
  • 2 linguri zahăr
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 3 căni făină

Pentru baia de apă:

  • 2 litri apă
  • 2 linguri zahăr

Pentru topping:

  • 1 albuș de ou, ușor bătut
  • Semințe de susan
  • Semințe de mac

 

PAȘI:

 

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze timp de 5-10 minute.
  • Amestecăm drojdia, făina, sarea și zahărul într-un bol. Adăugăm apa caldă, nu prea fierbinte și amestecăm la viteză mică, apoi mărim la viteză medie și continuăm să mixăm 2-3 minute.
  • Integrăm restul de făină, treptat în aluatu cu mâna sau cu ajutorul unui tel și amestecăm până se formează un aluat ferm. Frământăm 5-7 minute, până acesta devine neted și elastic.
  • Așezăm aluatul într-un bol, îl acoperim cu un prosop curat și îl lăsăm la crescut timp de o oră. Apoi îl împărțim în 4 bucăți egale și pe fiecare din acestea în alte 3 bucăți egale. Modelăm fiecare bucată într-o bilă și facem gaură în centru.
  • Acoperim și lăsăm covrigii la crescut 15-30 de minute. Timp în care încălzim, într-o oală mare, 2 litri de apă. Punem și 2 linguri de zahăr și amestecăm. Preîncălzim cuptorul la 200 grade celsius.
  • Când a clocotit apa, punem câte 3 covrigi și îi lăsăm să fiarbă la foc mic 3 minute. Așezăm fiecare covrig fiert pe o tavă și îl ungem cu albușul de ou bătut, apoi presărăm macul și semințele de susan, după cum poftim.
  • Coacem în cuptor 20-25 de minute sau până se rumenesc.
  • Poftă bună!