INGREDIENTE:

 

  • 500 g făină albă
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 25 g zahăr tos
  • 30 g ceapă prăjită
  • 1 lingură granule de ceapă
  • 2 lingurițe de arpagic uscat
  • 50 g unt topit + extra pentru uns
  • 300 ml apă caldă
  • 3 linguri bicarbonat de sodiu
  • 1 ou bătut ușor
  • 1 linguriță boia
  • 1 linguriță sare

 

PAȘI:

 

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
  • Amestecăm făina, drojdia, zahărul, ceapa, granulele și arpagicul într-un castron mare și le mixăm bine. Facem o fântână în centru, turnăm apă și amestecăm până se leagă aluatul.
  • Amestecăm cu ajutorul unui mixer la viteză medie, până aluatul devine neted și elastic. Îl așezăm într-un vas uns bine cu ulei, îl acoperim și îl lăsăm la crescut aproximativ 45 de minute.
  • Ungem două tăvi cu unt. Împărțim aluatul în 12 bile de dimensiuni egale, aproximativ 75 g fiecare. Le întindem pe fiecare și le rulăm apoi le împletim într-un nod.
  • Le plasăm pe tăvile unse și acoperim cu o folie alimentară. Le lăsăm 15 minute, timp în care preîncălzim cuptorul la 180C.
  • Fierbem într-o cratiță mare apa cu bicarbonatul de sodiu până se dizolvă. Punem câte 2 covrigei și îi lăsăm 10 secunde, repetăm cu toți. Apoi, îi așezăm pe tăvile unse.
  • Amestecăm oul bătut cu boia, granule de ceapa și sare, apoi ungem covrigeii. Îi punem la cuptor pentru 12 minute.
  • Poftă bună!