INGREDIENTE

 

  • ½ cană zahăr
  • 4 căni făină
  • ½ cană untură
  • ½ pachet unt
  • 1 esență vanilie
  • 16 grame projdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 4 gălbenușuri de ouă
  • 1 cană smântână
  • Pentru umplutură 2 căni nuci
  • 1 cană zahăr
  • 1 esență vanilie
  • 3 linguri lapte

PAȘI

  • Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut.
  • Amestecați dorjdia cu smântâna. Adăugați peste gălbenușurile de ouă și omogenizați compoziția.
  • Puneți făina într-un castron. Faceți loc în mijlocul castronului și puneți untura înăuntru.
  • Adăugați apoi compoziția în cea de drojdie. Amestecați bine.
  • Coca o răciți la frigider pentru 6 ore.
  • După ce s-a răcit, luați aluatul și întineți-l pe masă.
  • Tăiați toată foaia de aluat în triunghiuri.
  • Pentru umplutura de nuci se mixează toat ingredientele și se așează la marginea exterioară a triunghiului. Se rulează până iese cornulețul.
  • Se coc la 200 grade C pentru 15-20 minute, până devin aurii.
  • Se răcesc și se presară zahăr vanilat peste.