INGREDIENTE:

 

  • 1¼ cani de făină albă
  • ⅔ cani de făină de secară
  • 25g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 4 lingurițe praf de cacao
  • 1 linguriță zahăr brun
  • 1 linguriță sare
  • 1 lingură ulei vegetal

 

PAȘI:

 

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăsm să se activeze 5-10 minute.
  • Combinăm într-un bol mare făina albă, praful de cacao, zahărul brun, sarea, și amestecul de drojdie.
  • Treptat adăugăm în amestec făina de secară și uleiul vegetal, până când aluatul devine omogen.
  • Așezăm rezultatul într-un vas încăpător și lăsăm la odihnă aproximativ o oră, până când își dublează volumul.
  • După creștere, așezăm aluatul pe o suprafață plată făinată și îl frământăm aproximativ 5-10 minute.
  • Formăm 8 bile de aluat pe care le așezăm într-o tavă peste care punem hârtie de copt, unsă cu ulei vegetal.
  • Preîncălzim cuptroul la 180°C și lăsăm chiflele la copt aproximativ 30-35 de minute.