INGREDIENTE:

 

Pentru aluat:

  • 4 căni de făină
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 15g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1/4 linguriță de ghimbir
  • 1/4 cană (50g) zahăr brun
  • 1 1/2 lingurițe sare
  • 250g piure de dovleac

Pentru umplurută:

  • 2 ouă mari
  • 4 linguri unt topit
  • 130g afine proaspete sau congelate

 

PAȘI:

 

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze timp de 5-10 minute.
  • Amestecăm și frământăm făina, scorțișoara, drojdia, ghimbirul, sarea, piureul de dovleac și zahărul brun într-un bol încăpător, fie manual fie cu ajutorul unui mixer, până când obținem un aluat moale și neted.
  • Așezăm aluatul într-un vas ușor uns cu ulei pe care îl acoperim cu folie de plastic sau un prosop curat și lăsăm la odihnă aproximativ 2h, până ce își dublează volumul.
  • Așezăm aluatul pe o suprafață de lucru și îl divizăm în 16 bucăți, egale.
  • Separat, amestecăm cele două ouă bătute cu untul topit și afinele.
  • Cu ajutorul unei linguri, intrudcem umpluruta de afine în bucățile de aluat rezultate, după care le frământăm sub formă de bile.
  • Pregătim o tavă dreptunghiulară mare peste care așezăm folie de copt.
  • Așezăm chiflele în tavă cu distanță de 2-3 cm între ele pentru a avea suficient spațiu în timpul coacerii.
  • Preîncălzim cutprul la 170°C și coacem chiflele timp de 25-30 de minute.