INGREDIENTE:

 

  • 3/4 cană lapte călduț
  • 60g unt nesărat, topit
  • 20g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 100g zahăr
  • 1 ou mare
  • 3 cani de făină albă
  • 2 linguri coajă de lămâie

 

PAȘI:

 

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze timp de 5-10 minute.
  • Combinăm amestecul de drojdie cu făina, zahărul, untul și coaja de lâmâie într-un vas mic până se omogenizează, iar la final presărăm sarea și extractul de vanilie.
  • Adăugăm oul și laptele și amestecăm până obținem un aluat moale și lipicios.
  • Frământăm aluatul în forma unei bile cu mâinile ude. Apa va impiedica aluatul să se lipească de degete și va ajuta la modelarea acestuia.
  • Mai departe, așezăm aluatul într-un bol curat și îl lăsăm la odihnă aproximativ 60 de minute.
  • După creștere, divizăm aluatul în 8 bucăți egale pe care le lăsăm la dospit alte 25 până la 30 de minute.
  • Preîncălzim cuptorul la 180°C și așezăm chiflele în tava cu folie de copt la o distanță de cel puțin 2 cm între ele.
  • Coacem timp de 30-35 de minute sau până când marginile inferioare ale chiflelor încep să se rumenească.
  • La final, scoatem chiflele din cuptor și le lăsăm să se răcească timp de 15 minute înainte de servire.
  • Opțional putem presăra fiecare chiflă cu zahăr granulat, pentru mai multă savoare. Poftă bună!