INGREDIENTE:

 

  • 3 căni de făină
  • 1 linguriță de sare
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 lingură de zahăr
  • ½ cană piure de cartof dulce

 

PASI:

 

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăsm să se activeze 5-10 minute.
  • Amestecăm făina, sarea și zahărul într-un bol în timp ce se activează drojdia.
  • Adăugăm piureul de cartof dulce peste amestecul de drojdie și folosim o lingură de lemn pentru a le combina.
  • Adăugăm și amestecul de făină făcut inițial peste acest rezultat și amestecăm în jur de 5-10 minute până când devine omogen.
  • Îi oferim aluatului o formă de bilă și îl așezăm într-un castron sau bol pe care îl acoperim cu un prosop curat sau folie de plastic.
  • Lăsăm aluatul la odihnă aproximativ o oră, până când își dublează volumul.
  • După creștere, împărțim aluatul în bile egale și le lăsăm și pe acestea la odihnă aproximativ 20 minute.
  • Ungem o foaie de copt cu ulei vegetal și așezăm bilele în tavă la distanță de aproximativ 2-3 cm între ele. Opțional, putem adăuga mac sau susan.
  • Preîncălzim cuptorul la 180°C și lăsăm chiflele la copt aproximativ 20-25 de minute, până capătă o nuanță maronie.