INGREDIENTE:

Pentru aluat:

  • 3 căni de făină
  • 25g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 linguriță de sare
  • 1 cană de lapte călduț
  • ¼ cană de ulei
  • 1 ou + 1 gălbenuș de ou

Pentru umplutură:

  • 1 cană de gem/dulceață de căpșune
  • ½ linguriță de scorțișoară

 

PAȘI:

 

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
  • Într-un vas mare adăugăm toate ingredientele pentru aluat cu excepția gălbenușului de ou și amestecăm până se omogenizează.
  • Frâmântăm aluatul pe o suprafață plată până ce acesta devine elastic.
  • Acoperim și lăsăm aluatul la odihnă aproximativ o oră, până ce își dublează dimensiunea.
  • După ce aluatul a crescut îl întindem din nou pe suprafața plată și îi dăm forma unui dreptunghi pe care îl împărțim în 3 bucăți egale.
  • Întindem uniform gemul sau dulceața pe cele 3 fâșii de aluat și presărăm treptat scorțișoara.
  • Punem fâșiile una peste alta apoi le răsucim și lăsăm aluatul răsucit la odihnă pentru 30 de minute.
  • Așezăm aluatul în tavă, preîncălzim cuptorul la 170°C și ungem suprafața checului cu gălbenușul de ou înainte de a-l coace.
  • Coacem pentru aproximativ 25-30 de minute și așteptăm să se răcească înainte de servire.