INGREDIENTE:

 

  • 350g făină
  • 15g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 150 grame zahăr alb
  • 4 pliculețe de zahăr vanilat
  • esență de vanilie
  • 100 ml ulei
  • 50 ml apă
  • 150g piure de dovleac

 

PAȘI:

 

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze timp de 5-10 minute.
  • Amestecăm toată făina alături de drojdia rezultată într-un bol încăpător.
  • Folosim un bol separat pentru a amesteca zahărul, uleiul, apa, împreună cu piureul de dovleac.
  • Treptat adăugăm zahărul vanilat și esența de vanilie.
  • Adăugăm această compoziție peste făină și amestecăm cu grijă, pentru a nu rămâne cocoloașe.
  • Folosim forme de brioșe și turnăm în fiecare câte 3 sferturi de aluat pentru ca brioșele să crească armonios.
  • Lăsăm la odihnă aproximativ 15 minute înainte de coacere.
  • Preîncălzim cuptorul la 170°C.
  • Coacem timp de 20 de minute.
  • Opțional putem adăuga zahăr granulat pe suprafața brioșelor după răcire.
  • Poftă bună!