INGREDIENTE:

 

  • 1 cană de lapte
  • 25g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 ½ cană făină
  • 1 linguriță de sare
  • 1 lingură esență de vanilie
  • 50g unt
  • 100g zahăr vanilat

 

PASI:

 

  • Dizolvăm drodja proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
  • Într-un bol mic amestecăm drojdia și laptele timp de 2 minute.
  • Folosim un bol separat pentru a combina făina, sarea și vanilia.Combinăm cele două amestecuri și adăugăm untul treptat.
  • Odată adăugat tot untul, amestecăm alte 5 minute pentru a obține un aluat omogen.
  • Lăsăm aluatul să crească aproximativ 2 ore.
  • După odihnă, frământăm aluatul și îl întindem pe o suprafață plată.
  • Folosim un pahar și decupăm formele rotunde de bisuiți. Opțional putem folosi și alte forme.
  • Preîncălzim cuptorul la 180°C și așezăm bisuiții într-o tavă derptunghiulară folosind hârtie de copt.
  • Lăsăm biscuiții la cuptor între 15-20 de minute.
  • După coacere, așteptăm 5 minute pentru răcire și ornăm biscuiții cu zahăr vanilat.