INGREDIENTE:

 

  • 50ml suc de portocale
  • 25g drojdie proapătă Secretul Bunicii
  • 50g unt nesărat tăiat în bucăți
  • 3 linguri (60g) miere
  • 3 căni făină
  • 1/4 lingurițe de sare
  • 2/3 cană fulgi de cartofi piure instant sau 1/4 cană de făină de cartofi
  • 1/4 cană lapte 1,5% grăsime

 

PAȘI:

 

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5 minute.
  • Combinăm drojdia dizolvată cu restul ingredientelor.
  • Amestecăm și frământăm totul împreună: manual, cu mixerul sau mașina de pâine setată pe ciclul de aluat, pentru a obține un aluat neted.
  • Așezăm aluatul omogen într-un vas ușor uns cu ulei și îl acoperim cu un prosop curat sau folie de plastic, după care lăsăm la odihnă aproximativ 90 de minute.
  • În cazul în care am frământat de mână, vom lăsa aluatul la odihnă timp de două ore, doarece creșterea va dura mai mult.
  • În timp ce aluatul crește, ungem ușor cu ulei o tavă pătrată mare sau două tigăi rotunde.
  • Transferăm aluatul pe o suprafață de lucru și îl împărțim în 16 sau 24 de bucăți în formă de bile, în funcție de mărimea preferată.
  • Așezăm bilele uniform în tavă cu o distanță de 2cm între ele după care le acoperim cu o folie de plastic și le lăsăm să crească alte 60 de minute.
  • În timp ce bilutele cresc, preîncălzim cuptorul la 180°C.
  • Coacem timp de 25 de minute și așteptăm să se răcească înainte de servire.
  • Opțional putem adăuga topping de miere pe suprafața biluțelor. Poftă bună!